28 Des 1969 76/09, Solhaug, Nordbotn, Fjellværsøya, Hitra location_on

Dåp

26 Mar 1970 Nordbotn kirke, Fjellværsøya, Hitra location_on

Beskjeftigelse

Han spilte og scoret mye for Trondheimsklubber som Kolstad, Melhus, Strindheim og Nardo, før han i oktober 1995 gikk for 140 000 kroner til Molde FK, der trener Åge Hareide uttalte «Odd Inge blir årets komet i Tippeligaen. Han har enorm løpskapasitet - rene Leo-motoren - men har mye bedre teknikk enn Øyvind Leonhardsen. Her har vi gjort et varp». Olsen spilte midtbane og forsvar, men scoret jevnt, blant annet tre mål (ekte hat-trick på 12 minutter), da Molde vant 4–0 på Brann Stadion den 3. august 1997. Uker etterpå ble han uttatt av Egil Olsen til landslaget, men ble ubenyttet reserve da Norge slo Finland 4-0 på Olympiastadion i Helsingfors. Debuten kom 4. september 1997 da han fikk 7 minutter mot Aserbajdsjan som innhopper for Jostein Flo. Han fikk også andre omgang mot Colombia i oktober. Han ble i 1997 eliteseriens sjette-mest scorende med 13 mål.

Året efter, i 1998, var han ønsket av Dick Advocaat i Glasgow Rangers såvel som George Graham i Leeds United, samt i troppen til Nils Johan Semb sin debutkamp mot Romania, men ble skadet. Han scoret 11 mål i eliteserien i 1998.
Etter mer enn 200 kamper for MFK, ble Olsen i august solgt til Rosenborg for 2.5 millioner kroner og fikk kontrakt på 3.5 år. Med RBK ble det fire seriemesterskap 2001-04 og gull fra Norgesmesterskapet i fotball for herrer 2003. Etter å ha startet som høyre back ble han ving og indreløper og scoret endel. I seriefinalen mot Lyn var han matchvinner. Hans siste kamp for RBK var to minutter mot Arsenal i desember 2004. Han var med hos Stabæk i 2005.